İnşaat Programının Akreditasyon Başarısı ve Belge Takdim Töreni
Yayın Tarihi | 23 January 2025, Thursday
Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) son yıllarda hayata geçirdiği iş birlikleri ve çalışmalar doğrultusunda, öğrencilerin meslekî bilgi, beceri ve tecrübelerini geliştirmelerine yönelik değerlendirmeler neticesinde MAKÜ’nün 9 programı Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MEDEK) tarafından akreditasyon aldı.
Birimimiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan İnşaat Programı 2 yıllık akreditasyon almaya hak kazandı. Sertifika törenine Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Ali İhsan KAYA, müdür yardımcısı Öğr. Gör. Hüseyin TURGUT ve akredite olan bölümümüz İnşaat Teknolojileri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Serkan ÖKTEM katıldı.
Rektör Dalgar: “Akreditasyon sayesinde Avrupa’da denkliğimiz kabul ediliyor, bu da diplomalarımızın gücünü artırıyor”
Sertifika töreninde konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Dalgar: “Bugün üniversitemizin yönetim politikasında önemli bir yere sahip olan eğitim programlarımızın akreditasyonu konusunda bir araya geldik. Üniversite olarak 5 yıllık kurumsal akreditasyonumuzun ardından, hızlı bir şekilde program akreditasyonlarına odaklandık. Fakültelerde ve meslek yüksekokullarında da bu süreçte önemli adımlar attık. Özellikle meslek yüksekokulları için programların akreditasyonu, kalite standartlarını tescillemek açısından büyük bir önem taşıyor ve bu programların itibarını artırıyor …
… Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Diğer programlarımız için de eksiklerimizi tamamlayarak tam akreditasyona ulaşmayı hedefliyoruz. Yeni başvurularımız da devam ediyor; bu süreç sonunda tüm programlarımızın akredite edilmesi en büyük hedefimiz.
Akredite programların öğrenciler için tercih edilme noktasında daha avantajlı olduğu açık. Hatta akreditasyon sayesinde Avrupa’da denkliğimiz kabul ediliyor, bu da diplomalarımızın gücünü artırıyor. Yakın gelecekte akredite olmayan programların öğrenci bulmakta zorlanacağını düşünüyoruz. Rekabetin yoğun olduğu bir yükseköğretim ortamındayız ve bu akreditasyonlarla birlikte öğrenciler tarafından öncelikle tercih edilen üniversite ve programlar arasında yerimizi sağlamlaştıracağımıza inanıyorum.
Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ayrıca belgeleri bizzat takdim etmek üzere üniversitemize gelen Prof. Dr. Remzi Gören hocamıza da nazik ziyaretleri için şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Remzi Gören: “MAKÜ, eğitimde kalite standartlarını başarıyla yakaladığını bir kez daha göstermiştir”
MEK Başkanı Prof. Dr. Remzi Gören MEDEK’in meslek yüksekokulu programlarına akreditasyon hizmeti sunduğunu, öğrencilerin alanlarında donanımlı ve rekabetçi bireyler olarak yetişmesini desteklediklerini belirterek, “Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin akredite edilen programları, eğitimde kalite standartlarını başarıyla yakaladığını bir kez daha göstermektedir. Bu süreçte emeği geçen tüm akademik ve idarî kadroyu tebrik ediyor, diğer programların da bu başarıyı devam ettirmesini diliyorum” dedi.
MAKÜ’de düzenlenen sertifika törenine, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Dalgar ve MEDEK Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği MEK Başkanı Prof. Dr. Remzi Gören’in yanı sıra, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Hakan Öner, Prof. Dr. Ömer Tekşen, Prof. Dr. Oğuz Gürsoy ve akredite olan Meslek Yüksekokulu Müdürleri ve bölüm başkanları katıldı.
Akreditasyon sürecindeki başarılarını kanıtlayan bölüm öğretim elemanları Öğr.Gör. Serkan ÖKTEM'i, Öğr. Gör. Oktar SOYKAN'ı ve Öğr. Gör. Selman GÜRSOY'u tebrik ederiz.
Diğer Haberler









