.

TBMYO | İş Birliği Protokolleri

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuz farklı amaçlar ile birim dışı iş birlikleri yapmaktadır. Yapılan bu iş birlikleri ile sanayinin ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip, uygulama ve beceri kabiliyeti yüksek öğrencilerin mezun edilmesi ve toplumsal katkıların sağlaması hedeflenmektedir. Bu kapsamda sektör temsilcileri ile sürekli temas halinde bulunulmaktadır. Bu iş birliklerinin amacı beş temel başlık altında toplanmıştır. 

· Ar-Ge nitelikli çalışmaların gerçekleştirilmesi

· Danışmanlık ve eğitim çalışmalarının gerçekleştirilmesi

· Devlet kurumları ile iş birliği yapılması (Mesleki yeterlilik, halk eğitim merkezleri vb.)

· Diğer üniversiteler ve fakülteler ile iş birliğinin yapılması

· Staj ve iş yeri eğitimi iş birliklerinin gerçekleştirilmesi

Mevcut Durum

· Yüksekokulumuzda 3+1 eğitim sistemi uygulanmaktadır. Bu uygulama öğrencinin mesleki gelişimine ve mezuniyet sonrası istihtamının arttırılmasına katkı sağlamaktadır. Bu süreçte öğrenciler ve akademisyenlerin firmalar ile sürekli iletişim halinde bulunması iş birliği potansiyelinin de artmasını sağlamaktadır.

· Potansiyel firmalar ile görüşülüp farklı iş birliği protokolleri imzalanmaktadır.

· Güncel başvuru olan TÜBİTAK, Avrupa Birliği, KOSGEB, BAP vb. proje potansiyelleri ve yazımı hakkında bilgilendirme toplantılarının yapılmaktadır.

· Öğrencilerin proje pazarları, fikir yarışları, girişimcilik  vb. etkinlik ve yapılanmalara katılımlarının teşvik edilmektedir.

· Dış paydaşlara teknik eğitim içerikli uygulamalı ve teorik eğitim amaçlı kurslar açılarak, katılım belgeleri verilmektedir, sektör personellerinin nitelikleri arttırılmaktadır.

Hedefler

·         Birimimiz altyapı ve personel yetkinlikleri ve potansiyeli hazırlanarak raporlanması.

·         Bölüm ve program bazında potansiyel çalışma alanlarının araştırılması, listelerin oluşturulması ve öğrencilerin yönlendirilmesi.

·         Protokol ve iş birlikleri için kurumsal belge ve formların hazırlanması.

Mevcut İş Birlikleri

EK9-AkademikDanışmanlık Hizmet Protokolü-1

Kalite