.

İç Mekan Tasarımı Programı

TANITIM

Yüksekokulumuz önlisans programında Üniversite Giriş Sınavından YGS-5 üzerinden yeterli puanı alan öğrenciler öğrenim hakkı kazanarak eğitim-öğretime başlamaktadırlar. Programda 3 adet öğretim üyesi görev yapmaktadır. Ayrıca yüksekokulumuzun diğer öğretim elemanları da derslerde görev almaktadır.

İki yıllık önlisans programı teorik ve uygulamalı derslerle yürütülmektedir. İç Mekan Tasarımı programında; Temel Tasarım ilkeleri, Mekan (Yapı) Bilgisi, Teknik Resim, Bilgisayar Destekli Çizim ve Tasarım, Proje hazırlama,  İngilizce gibi dersler okutulmakta ve uygulamalar yaptırılmaktadır. Eğitim Türkçe olarak verilmektedir.

Genel kural olarak değerlendirme ders başına bir ara sınav (%40) ve bir final sınavı (%60) üzerinden yapılmaktadır. Öğrencilere kendi gelişimleri için, eğitim almakta oldukları alanla ilgili araştırmaya yönelik projeler öğretim elemanları danışmanlığında yürütülmektedir.


ALTYAPI OLANAKLARI

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü İç Mekan Tasarımı programı Burdur Merkez Bahçelievler yerleşkesinde yer almaktadır. Programa ait bir adet uygulama alanı, iki adet çizim sınıfı ve uygulama alanı, birden fazla ortak bilgisayar laboratuvarı da programımıza hizmet vermektedir.


EDİNİLEN ÜNVAN

İç Mekan Tasarım Teknikeri


İSTİHDAM OLANAKLARI

İç Mekân Tasarımı programında okutulan derslerden başarılı olmak ve toplam 30 iş günü olan iş yeri uygulamalı eğitim stajlarını başarı ile tamamlayan öğrencilerimiz İç Mekân Tasarım Teknikeri unvanı kazanmış olacaktır.

Türkiye genelinde yapılan araştırmaların genelinde endüstri kuruluşlarının, özellikle iç mekânlar için üretim yapan işletmelerin, en büyük sorunlarından biri özgün tasarım yapabilecek teknik eleman eksikliğidir. Bu programla amaçlanan; işletmelerde ve bürolarda ihtiyaç duyulan tasarımcı iş gücü ihtiyacını karşılanmaktır.

Mobilya ve Dekorasyon Atölyelerinin tasarım bölümlerinde, Restorasyon firmalarında proje elemanı olarak mimarlık ve mühendislik bürolarında çizim elemanı veya tasarımcı olarak, maket yapım bürolarında vb. sektörlerde yönetici, yönetici asistanı, yetkili, kontrolör olarak çalışabilirler. Ayrıca Dikey Geçiş Sınavını kazanmaları halinde ilgili Fakültelerin ilgili bölümlerine dikey geçiş yapabilmektedirler. Mezunlar özel sektörün yanı sıra devlet kurumlarında tekniker unvanı ile görev yapabileceklerdir.