.

Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi Programı

Yüksekokulumuz önlisans programında Üniversite Giriş Sınavından sayısal üzerinden yeterli puanı alan öğrenciler öğrenim hakkı kazanarak eğitim-öğretime başlamaktadırlar. Programda 3 adet öğretim elemanı  görev yapmaktadır. Ayrıca yüksekokulumuzun diğer öğretim elemanları da derslerde görev almaktadır.

İki yıllık önlisans programı teorik ve uygulamalı derslerle yürütülmektedir. Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi programında matematik, İngilizce, teknik resim gibi temel konularla ilgili derslerden başka, ısıtma sistemleri, doğalgaz tesisatı, iklimlendirme tesisatı, proje hazırlama, bilgisayar destekli tasarım, mühendislik bilimi, alternatif enerji kaynakları gibi dersler okutulmakta ve uygulamalar yaptırılmaktadır. Okulumuzda 3+1 eğitim öğretim modeli uygulanmakta olup 3 dönem teorik eğitimini tamamlayan öğrenciler 1 dönem uygulamalı iş yeri eğitimine gitmektedirler. Eğitim Türkçe olarak verilmektedir.

Genel kural olarak değerlendirme ders başına bir ara sınav (%40) ve bir final sınavı (%60) üzerinden yapılmaktadır. Öğrencilere kendi gelişimleri için, eğitim almakta oldukları alanla ilgili araştırmaya yönelik projeler öğretim elemanları danışmanlığında yürütülmektedir.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi Programı mezunu teknikerlerimizin, endüstride ısıtma-soğutma, sıhhi tesisat ve yapı işleri yapan firmalarda istihdam edilme imkânları olacaktır.

Programın öğrenci kontenjanı 40 kişidir. Gaz ve Tesisatı Teknolojisi ön lisans programını başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından açılan Dikey Geçiş Sınavın’da başarılı oldukları takdirde;

Makine Mühendisliği

Enerji Sistemleri Mühendisliği

Lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.